EN

|

BIH

[userpro template=login login_redirect=http://zamisli2030.ba/]

Register

[userpro template=register register_redirect=http://zamisli2030.ba/]

Resursi

Planeta i 17 Ciljeva

Želiš da saznaš više o Ciljevima održivog razvoja?
Mi vjerujemo da je ovaj strip odlična alatka za nastvnike i roditelje da upoznamo djecu i mlade sa Ciljevima održivog razvoja.

Vodič za ljenjivce za spašavanje svijeta

Zaustaviti siromaštvo. Poraziti nejednakosti i nepravednost. Zaustaviti globalno zagrijavanje. Vau! Ciljevi održivog razvoja su jako bitni jer mogu promijeniti svijet u kojem živimo i zahtjevaju suradnju između vlada, međunarodnih organizacija i svjetskih vođa. Djeluje sasvim nemoguće da prosječna osoba napravi bilo kakav impakt. Da li biste trebali jednostavno odustati?

Ne! Promjene počinju od vas. Zaista. Svako ljudsko biće na planeti, pa čak najlijeniji i najnezainteresovaniji među nama je dio rješenja.

Srećom, postoji nekoliko jako jednostavnih navika koje možemo uključiti u svakodnevnu rutinu kojim, ukoliko svi odlučimo učestvovati, možemo napraviti veliku razliku.

Pogledajte ovih samo nekoliko stvari koje možete učiniti kako biste ostavili svoj trag.

Ciljevi održivog razvoja

Više o Ciljevima održivog razvoja i aktivnostima koje se rade sa ciljem promovisanja i implementiranja ovih ciljeva u svijetu možete naći ovdje.

United Nations Global Compact

Global Compact je inicijativa Ujedinjenih naroda za uvođenje društveno odgovornog poslovanja, i najveća je takva inicijativa koja predstavlja jedinstveni primjer saradnje poslovnog svijeta i međunarodne zajednice. Uz kompanije okuplja i predstavnike akademske zajednice, civilnog društva, vlada, poslovnih udruženja te samog UN-a.

Ovdje možete naći poziv kompanijama da usklade strategije i operacije sa univerzalnim principima o ljudskim pravima, radu, okolišu i borbi protiv korupcije, te da poduzmu radnje kako bi unapredili društvene ciljeve.

coursera.org

Želiš znati šta je to održivi razvoj. Sada to i možeš! Coursera je pripremila odličan kurs i prijave su još uvijek otvorene. Više informacija možeš naći na ovom linku.