EN

|

BIH

[userpro template=login login_redirect=http://zamisli2030.ba/]

Register

[userpro template=register register_redirect=http://zamisli2030.ba/]

Stalo vam je do uposlenika?

Isplaćujete plaće od kojih Vaši radnici mogu dostojanstveno živjeti?

U poslu Vam je važna etika?

Važno Vam je da Vašim radnicima isplaćujete plate koje nude osnovu za dostojanstven život?

Ulažete u inovacije i obuku?

Brinete o okolišu?

Rijeke i polja koja su Vam ostavili Vaši roditelji će biti u boljem stanju kada ih Vi budete ostavljali Vašoj djeci?

Aktivno smanjujete ekološki uticaj Vaše firme?

U Vašoj firmi razmišljate o inovacijama i imate plan koji daje priliku svima da iskažu svoj potencijal?

Aktivno investirate u nove tehnologije i razvijate svoja rješenja?

Nudite jednaku priliku svima?

Zapošljavate i dajete šanse za napredovanje mladim, ženama i osobama sa posebnim potrebama?

Kroz Vaš posao kreirate mogućnosti za zapošljavanje mladih, žena, ugroženih kategorija i slično?

U Vašoj firmi se znaju pravila koja važe za sve?

Ako je Vaš odgovor "da"...

Ako je Vaš odgovor "da"...

previous arrow
next arrow
Slider

Kako se prijaviti?

Proces prijave se temelji na e-aplikaciji. Koristeći e-obrasce, kompanije odlučuju da li da dostave prijave u jednoj ili obje tematske oblasti.

Ko se može prijaviti?

U nagradni izbor ulaze mikro, male, srednje i velike kompanije koje se prijave za nagradu i popune formular za aplikacije. Važno je napomenuti da se ovogodišnja nagrada dodjeljuje za sveukupne aktivnosti preduzeća koja se za nju kvalifikuju, a ne isključivo za individualne projekte tih preduzeća.

Nagrada je otvorena za sva preduzeća iz privatnog sektora iz Bosne i Hercegovine, kao i ona koje imaju svoje registrirane poslovne subjekte na području BiH i zapošljavaju građane BiH.

Do kada je otvoren proces prijave?

Prijave za Nagradu za biznis lidere održivog razvoja u BiH 2020. godine otvorene su od 15. decembra 2019. do 1. marta 2020.


Kako će se odabrati pobjednici?

Pobjednici će biti nagrađeni u četiri kategorije za ostvarene rezultate u dvije tematske oblasti (na primjer, pobjednik u kategorijama mikro, malih, srednjih i velikih preduzeća za temu “Ljudi”). Dakle, nagrada će se dodijeliti za najviše osam kompanija.

Komisija za evaluaciju će uzeti u obzir sve prijave i bodovati firme u oblastima “Ljudi” i “Resursi i okoliš”. Kompanije finalisti (najviše 10 po kategoriji i tematskoj oblasti) će popuniti dodatni upitnik na osnovu kojeg će se vršiti dodatno bodovanje i utvrditi konačna lista prvoplasiranih u svakoj kategoriji.

Kako se bira Apsolutni pobjednik?

Također, predviđa se i ukupni pobjednik takmičenja (Apsolutni pobjednik). Apsolutni pobjednik se bira među kompanijama koje osvoje najviše bodova. Samo kompanije koje se prijavljuju u obje tematske oblasti mogu biti proglašene za Apsolutnog pobjednika Nagrade za biznis lidere održivog razvoja u BiH (prema kriterijima za odabir ukupnog pobjednika). Moguće je da pobjednik u određenoj kategoriji i tematskoj oblasti također bude proglašen Apsolutnim pobjednikom.

Kada će se znati pobjednici?

Imena dobitnika Nagrade za biznis lidere održivog razvoja u BiH za 2020. godinu bit će objavljena u Sarajevu 28. maja 2020. godine.

Dodjela nagrada za biznis lidere održivog razvoja zamišljena je kao vrhunac “poslovne sedmice održivog razvoja u BiH 2020 – SDG Business Week 2020”.

NAPOMENA: Projekat zadržava pravo povlačenja priznanja za biznis lidere održivog razvoja u slučaju da kompanija ugrozi realizaciju ciljeva održivog razvoja i Agende do 2030. godine u cjelini ili se naknadno utvrdi kao reputacijski rizik za kampanju Nagrade za biznis lidere održivog razvoja ili UN/UNDP.


Sweden
SDGs
UN