EN

|

BIH

[userpro template=login login_redirect=http://zamisli2030.ba/]

Register

[userpro template=register register_redirect=http://zamisli2030.ba/]

nagrada_biznis_lideri_odrzivog_razvoja_2021_slider
SDG okoliš

Ulažete u dekarbonizaciju?

Prirodna bogatstva i ljepote koja su Vam ostavili Vaši roditelji će biti u boljem stanju kada ih Vi budete ostavljali Vašoj djeci?

Aktivno smanjujete ekološki uticaj Vaše kompanije?

U Vašoj kompaniji razmišljate o inovacijama i imate plan koji daje priliku svima da iskažu svoj potencijal?

Aktivno investirate u nove tehnologije i razvijate svoja rješenja?

SDG ljudi

Stalo vam je do uposlenika?

Isplaćujete plaće od kojih Vaši radnici mogu dostojanstveno živjeti?

U poslu Vam je važna etika?

Ulažete u inovacije i obuku?

SDG nagrada

Nudite jednaku priliku svima?

Zapošljavate i dajete šanse za napredovanje mladim, ženama i osobama sa posebnim potrebama?

Kroz Vaš posao kreirate mogućnosti za zapošljavanje mladih, žena, ugroženih kategorija i slično?

U Vašoj firmi se znaju pravila koja važe za sve?

sdg_ljudi_slider

Ako je Vaš odgovor "da"...

Ako je Vaš odgovor "da"...

previous arrow
next arrow

O nagradi:

Nagrada za biznis lidere održivog razvoja ima za cilj da promovira napore privatnog sektora u polju održivog razvoja u Bosni i Hercegovini. U 2023. godini ćemo proglasiti jubilarnu petu generaciju Biznis lidera održivog razvoja. Nagrada za biznis lidere održivog razvoja prepoznaje i naglašava napore privatnih komanija na postizanju Ciljeva održivog razvoja u BiH i motivira nove preduzetnike da kreiraju svoje poslovne modele u skladu sa Ciljevima održivog razvoja. Nagrada se organizuje u okviru programa “Okvir za realizaciju Ciljeva održivog razvoja kao temelj za održiv i inkluzivan rast u Bosni i Hercegovini” (SDG2BiH) koji financira Švedska, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH u partnerstvu s UNICEF-om u BiH i UN Women BiH pod općom podrškom Ujedinjenih nacija vlastima u BiH za provedbu Okvira za realizaciju Ciljeva održivog razvoja u BiH. Partner nagrade za biznis lidere održivog razvoja je Vanjskotrgovinska komora BiH.

Više informacija o metodologiji možete pročitati na linku  OVDJE.

Budite lider!

Nagrađene kompanije će dobiti priznanje “Nagrada za biznis lidere održivog razvoja u BiH 2023 – Pobjednik”. Nagrada se dodjeljuje za mikro, male, srednje i velike kompanije u dvije tematske oblasti (Ljudi i Resursi & okoliš).  Pored osam nagrada u specifičnim kategorijama i tematskim oblastima, dodjeljuje se i Nagrada za Apsolutnog godišnjeg pobjednika.

Predvodite trend!

Sve kompanije pobjednice, kao i finalisti, će dobiti mogućnost da koriste dodijeljenu titulu u svojoj poslovnoj komunikaciji i na e-platformama putem e-paketa s logotipima “Pobjednik/Finalist – Biznis lider održivog razvoja u BiH 2023”.

Promovišite svoje rezultate!

Svi finalisti će biti promovirani na komunikacijskim kanalima koje kontrolira Program, kao i na komunikacijskim kanalima u vlasništvu donatora i partnera u toku 2023/2024. godine!

Pokažite napredak!

Proces aplikacije je strukturiran na način da prati GRI standarde i da kompanijama koje apliciraju da “blueprint” osnovu za svoj prvi godišnji izvještaj o stanju provedbe Ciljeva održivog razvoja na nivou kompanije. Budite među prvim kompanijama u BiH koje imaju godišnji izvještaj o održivom poslovanju!

Budite dio globalne priče!

SDG-ovi mijenjaju pravila igre za kompanije. Uključivanje u proces postizanja Ciljeva održivog razvoja donosi dugoročnu i održivu prednost.

SDG-ovi su prilika!

12.000.000.000.000 USD (da, 12 biliona!) su procijenjene tržišne mogućnosti koje otvara ostvarivanje Ciljeva održivog razvoja (izvještaj Komisije za poslovni i održivi razvoj Better Business, Better World).

Sweden
VTK BiH
SDGs
UNDP