EN

|

BIH

[userpro template=login login_redirect=http://zamisli2030.ba/]

Register

[userpro template=register register_redirect=http://zamisli2030.ba/]

On-line konferencija: Digitalna transformacija za održivu ekonomiju

On-line konferencija: Digitalna transformacija za održivu ekonomiju

5. oktobar 2020

Konferencija o digitalnoj transformaciji, koja će otvoriti SDG Poslovnu sedmicu 2020, bit će usmjerena na predstavljanje Evropske digitalne strategije (European Digital Strategy) (jedinstveno digitalno tržište), kao i na konkretne primjere vladinih politika/mehanizama koji podržavaju tranziciju prema digitalnoj ekonomiji, sa osvrtom na ulogu različitih aktera, pri čemu će se posebni fokus staviti na privatni sektor i njihova iskustva u tom procesu. Cilj Konferencije kao platforme je otvoriti raspravu i pokazati puteve za integraciju stručnosti u procese digitalizacije, uključujući analitiku podataka, aplikacijska programska sučelja (API), umjetnu inteligenciju i mašinsko učenje i druge tehnologije koje preduzećima nude vrijedne načine za poboljšanje njihove konkurentnosti. Bavit će se novim tehnologijama koje redefiniraju proizvode i usluge, brišući industrijske granice i stvarajući potpuno nove skupove netradicionalnih konkurenata, kao i kulturnu/organizacijsku transformaciju. Također će pružiti uvid u mapiranje relevantnih kapaciteta dijaspore, stručnosti i iskustva, te mapiranje relevantnih inicijativa (uključujući izgradnju partnerstva s privrednim komorama, ministarstvima, projektima, itd.).

Na listi potvrđenih predavača nalaze se predstavnici EU DG Connect, Švedske agencije za ekonomski i regionalni rast, Privredne komore Velikog vojvodstva Luksemburg, Centra za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije, Tetra Pak-a i mnogih drugih. Pogledajte punu agendu OVDJE.

Događaj se organizira u partnerstvu sa Vanjskotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine i u saradnji s UNDP Accelerator Lab, D4D i EU4Business.

VRSTA DOGAĐAJA: ON-LINE