EN

|

BIH

[userpro template=login login_redirect=http://zamisli2030.ba/]

Register

[userpro template=register register_redirect=http://zamisli2030.ba/]

Ceco Gaković

Ceco Gaković je IT stručnjak koji iza sebe ima više od 20 godina uspješnog poslovanja u Silikonskoj dolini. U svojoj bogatoj karijeri, još i prije ere društvenih mreža, bio je dio mnogih uspješnih internet i mobilnih startup-ova, a kreirao portale za klijente poput U2.com, Madonna.com, NFL, NHL, NBA, Weather.com, National Geographic, Martha Stewart Omnimedia, Harley Davidson, HBO, History Channel, Travel Channel, NBC Universal, Guinness World Records itd. Radio je u deset zemalja, na četiri kontinenta.

Godine 2012. osnovao je fondaciju CityOS, gdje posvećuje vrijeme kako bi pomogao i promovirao projekt pametnih gradova. U 2014. godini, CityOS-ov tim je započeo svoje evropsko putovanje sa programom “Brave startup”, na kojem je učestvovalo 180 studenata i profesionalaca sa jednostavnim ciljem da probude najbolje u njima i pokrenu svoje internet poslovanje. Mnogim od njih, ovaj događaj je dao slobodu da izaberu gdje i kada će raditi, slobodu da izaberu da rade samo sa ljudima koje poštuju, slobodu da rade na nečemu značajnom, izazovnom, nešto što stvara stvarnu vrijednost i ono što ostaje iza nas. Slobodu da svakodnevno pomjeraju svoje granice.

Saznajte više o pričama o 2500 sjajnih i vještih studenata i profesionalaca iz informatike, elektrotehnike i mašinstva, urbane arhitekture, saobraćaja, biologije i drugih srodnih disciplina koje su se od tada pridružile ovoj revoluciji u obrazovanju i razvoju novih proizvoda i usluga. Nakon što je pomogao mnogim gradovima, startup čvorištima i laboratorijama, Ceco će podijeliti inovativni pristup CityOS fondacije koji ubrzava razvoj proizvoda često i do 10 puta i donosi iskre inovacija čak i u nekim od najmanje očekivanih mjesta kao što su gradske službe i velike korporacije.

Posljednjih godina Ceco Gaković je bio aktivan u pokretanju rastuće sarajevske tehnološke zajednice projektima poput Brave Startup i Hub387. U tom procesu, pomogao je stvoriti mnoge startupove i tehnološka rješenja za gradove. Ceco podstiče preduzetništvo i tehnološka rešenja za grad Sarajevo, ali i sve gradove, u regionu i svijetu. Upravo to je i svrha njegove fondacije CityOS, da mladima prenese znanje, vještine i da ih osposobi da poboljšaju svoje gradove koristeći najnoviju tehnologiju.

Cecu Gakovića imate priliku čuti 10. juna od 12h putem Live Streama, ali i uživo u amfiteatru “Centrotrans” na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.