EN

|

BIH

[userpro template=login login_redirect=http://zamisli2030.ba/]

Register

[userpro template=register register_redirect=http://zamisli2030.ba/]

Predstavljamo prezenterke: Jake žene dodjeljuju Nagradu za biznis lidere održivog razvoja

Iskra inovacija i promicanje vrijednosti usklađenih s ciljevima održivog razvoja idu ruku pod ruku sa Nagradom za biznis lidere održivog razvoja u BiH. Osim što je dala pozornost kompanijama koje pružaju dostojna radna mjesta i smanjuju njihov utjecaj na okoliš u BiH, Nagrada se potrudila i “raditi ono što pričaš”. Da bi ilustrirali ovu izjavu, svake se godine pomno biraju prezenteri Nagrade.

U 2019. godini prezenteri Nagrade su bili mladi (15-18 godina) osvajači olimpijskih medalja, pobjednici međunarodnih matematičkih natjecanja, perspektivni sportaši i sl. 2020. godine, prezenteri su bili mladi inovatori i pobjednici hackatona za ublažavanje utjecaja covida. 2021. godine prezenteri su bili dobitnici Nagrade 2020. godine.

Prezenterke u 2022. godini Nagrade za biznis lidere održivog razvoja bit će snažne, moćne žene, od kojih mnoge i same potječu iz poslovnog svijeta.

Velika nam je čast i privilegija predstaviti ove žene.

Azra Osmančević

Azra Osmančević, bivša advokatica i glavna savjetnica, suosnivačica je pravne tehnološke kompanije Justic i rukovoditeljica poslovnog razvoja u Viaplay Group-u, jednoj od najbrže rastućih streaming grupa na svijetu. Aktivna je anđeo investitorka, članica nekoliko odbora i osnivačica mentorskog programa Femtorship.

Azra je rangirana na 12. mjestu na listi ženskih liderica budućnosti u Švedskoj 2022. i česta je glavna govornica s fokusom na liderstvo i poduzetništvo.

Šeila Mujić

Srebrenica je Šeilin rodni grad koji je morala napustiti kao trogodišnjakinja. Nakon toga zajedno sa svojom porodicom otišla je za potragom za bolje sutra koje je pronašla u Švedskoj. Unatoč tome što je iz Bosne otišla kao dijete, Šeila ističe da ipak ovoj zemlji daje veliki značaj u formiranju nje kao osobe koja je postala danas.

Šeila se prijavila za svoju prvu menadžersku poziciju 2020. godini. Zatim je napredovala u raznim područjima, uključujući kao menadžerica za rehabilitaciju i razne projekte. Na temelju svojih pozicija, Šeila je proglašena najboljim menadžerom Švedske u zdravstvu i skrbi u 2021. kao najmlađa osoba s 29 godina. Šeila je također rangirana kao jedna od lidera budućnosti 2022. u svim područjima. Iza nagrada stoji Ledarna – glavna švedska organizacija za menadžere.

Selma Klipić

Magistrica mašinstva, koja je bila na različitim pozicijama u Operacijama u globalnim kompanijama kao što su Volvo Group i Sandvik. Trenutno je menadžerica operacija u Trimble-u.

Tanja Lučić

Tanja Lučić je magistrica ekonomskih nauka i zaposlena u Direkciji za ekonomsko planiranje Vijeća ministara na poziciji šefa Odsjeka za koordinaciju pripreme, monitoring implementacije i evaluaciju razvojnih dokumenata u institucijama BiH. Poslovima strateškog planiranja se bavi 10 godina.

Tatjana Vučić

Strateg. Vizionar. Changemaker. Mnogo puta tokom života nagrađivana za svoju izvrsnost u različitim kontekstima, a posljednja nagrada – proglašena Ženom 2021. godine u oblasti poslovnog menadžmenta. 

Tatjana Vučić je izvršna direktorica Filantropskog foruma, krovne asocijacije filantropski orijentisanih kompanija, organizacija i individualaca u Bosni i Hercegovini. 

Postmagistarsku specijalizaciju u oblasti strateškog menadžmenta i liderstva završava na Univerzitetu HARVARD, sa najvišim ocjenama, gdje je angažovana kao analitičar na projektima svjetskih kompanija sa akcentom na high-tech industriju. Tatjana je radila za Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske, Rektorat Univerziteta u Banjoj Luci, Elektrotehnički fakultet u Banjoj Luci, LANACO, MTEL te mnoge konsultantske kompanije.

Jedan od najznačajnih tragova na društvo, ostavila je kroz razvoj IT industrije kao izvršna direktorica Bit Alijanse, krovne asocijacije IT kompanija u Bosni i Hercegovini.

Član je MENSA international, koje čini manje od 2% svjetske populacije, natprosječno inteligentnih.

Jedna od najbitnijih Tatjaninih titula – ponosna Majka troje djece.