EN

|

BIH

[userpro template=login login_redirect=http://zamisli2030.ba/]

Register

[userpro template=register register_redirect=http://zamisli2030.ba/]

Prijavi svoju kompaniju za Nagradu za biznis lidere održivog razvoja u BiH 2023. godine! Ostalo je još malo vremena za prijavu

Ukoliko Vaša kompanija posluje na način da uvodi dobre prakse brineći za svoje uposlene, zajednicu i okruženje, ovaj trud može biti i nagrađen svečanom Nagradom.

Ne propustite priliku da prijavite svoju kompaniju za Nagradu za biznis lidere održivog razvoja u BiH 2023. godine!

Rok za prijave je 31.03.2023. godine.

PRIJAVITE SE OVDJE

Da li je vašoj kompaniji mjesto među liderima održivog razvoja u BiH?

Vaša kompanija može ove godine odnijeti pobjedu za Nagradu za biznis lidera održivog razvoja u Bosni i Hercegovini ukoliko:

  • kontinuirano brinete o svojim uposlenicima,
  • isplaćujete plate od kojih vaši radnici mogu dostojanstveno živjeti,
  • nudite jednaku priliku svima, zapošljava i daje šanse za napredovanje mladima, ženama i osobama sa posebnim potrebama, te
  • ulažete u inovacije i obuku istovremeno smanjujući svoj ekološki otisak kroz pridržavanje Ciljeva održivog razvoja.

Ko se može prijaviti?

Sve privatne kompanije, registrovane u BiH, bez obzira na njihovu veličinu (mikro, male, srednje i velike) mogu se prijaviti. Kao i prethodnih godina, bit će dvije tematske oblasti (“Ljudi” i “Resursi & okoliš”).

Koristi za kompanije

  • Budite prepoznati kao lider

Nagrađene kompanije će dobiti priznanje “Nagrada za biznis lidere održivog razvoja u BiH 2023 – Pobjednik”, te će biti među nekim od vodećim kompanijama u BiH poput dm drogerie markt-a, Ministry of Programming, Heidelberg Cement, Klika, Mistral, Isatis, Dekonta, Lanaco i mnogi drugi…

  • Promovišite svoje rezultate

Svi finalisti će biti dio kampanje UNDP-a koja će promovisati finaliste na svojim komunikacijskim kanalima, tokom promocije događaja i na društvenim mrežama! Proglašavanje dobitnika nagrada i uručivanje pehara će biti na svečanoj ceremoniji dodjele koja okuplja preko 100 zvanica, predstavnika privatnog sektora, međunarodnih i lokalnih organizacija, te predstavnika javnih institucija…

  • Približite se EU standardima

Proces aplikacije je strukturiran na način da prati GRI standarde i da kompanijama koje apliciraju da “blueprint” osnovu za svoj prvi godišnji izvještaj o stanju provedbe Ciljeva održivog razvoja na nivou kompanije. Budite među prvim kompanijama u BiH koje imaju godišnji izvještaj o održivom poslovanju!

  • Predvodite trend

Sve kompanije pobjednice, kao i finalisti, će dobiti mogućnost da koriste dodijeljenu titulu u svojoj poslovnoj komunikaciji i na e-platformama putem e-paketa s logotipima “Pobjednik/Finalist – Biznis lider održivog razvoja u BiH 2023”.

  • Brinite o zajednici

Kupci sve češće žele da znaju kako je proizvod nastao, koliko je siguran i kakve prakse podržavaju svojom kupovinom. Građani žele da žive u čistom i zdravom okruženju koje nije opterećeno štetnim uticajima poslovnih aktivnosti i uništavanju prirodnih resursa.

Kako se prijaviti?

Proces prijave je jednostavan i traje manje od 30 minuta. Proces prati GRI standarde koji omogućavaju kompanijama da mjere svoje performanse na osnovu međunarodnih standarda.

Prijavite se ispunjavanjem online aplikacije OVDJE.

Dodatne informacije

Više informacija o nagradi, prijašnjim pobjednicima i druge detalje možete pročitati na našoj Facebook stranici www.facebook.com/zamisli2030 ili web stranici https://bit.ly/SDGBusinessPioneers2023.  Nagrada za biznis lidere održivog razvoja u Bosni i Hercegovini organizirana je u okviru programa „Prevođenje Okvira za realizaciju Ciljeva održivog razvoja (SDGs) u BiH u održivi i inkluzivni rast (SDG2BiH)“ koji finansira Švedska, a implementira UNDP u partnerstvu sa UNICEF-om i UN Women kao dio opšte podrške Ujedinjenih nacija bh. vlastima u implementaciji Okvira za realizaciju SDG-ova u BiH.