EN

|

BIH

[userpro template=login login_redirect=http://zamisli2030.ba/]

Register

[userpro template=register register_redirect=http://zamisli2030.ba/]

Rekordan broj prijavljenih kompanija za ovogodišnju Nagradu za biznis lidere održivog razvoja u BiH

Ogroman broj pristiglih prijava za Nagradu za biznis lidere održivog razvoja uBosni i Hercegovini za 2023. godinu dokaz je svjesnosti privatnog sektora u BiH o važnosti održivog poslovanja. Rok za prijave istekao je 31. marta, a ove godine ćemo proglasiti jubilarnu petu generaciju biznis lidera održivog razvoja.

Ove godine se prijavilo rekordnih 114 kompanija! U poređenju s prethodnom godinom, kada se prijavilo 85 kompanija, to predstavlja povećanje od 34% !

To nije sve – ove kompanije su poslale nevjerovatnih 180 prijava, što je povećanje od čak 75% u poređenju s prošlogodišnje 103 prijave.

Pobjednici će biti proglašeni na svečanoj ceremoniji koja će se održati 14. juna 2023. godine.

Podsjećamo, za Nagradu su se mogle prijaviti sve privatne kompanije, registrovane u BiH, bez obzira na njihovu veličinu (mikro, male, srednje i velike) mogu se prijaviti. Kao i prethodnih godina, bit će dvije tematske oblasti (“Ljudi” i “Resursi & okoliš”).

Nagrađene kompanije će dobiti priznanje “Nagrada za biznis lidere održivog razvoja u BiH 2023 – Pobjednik”, te će biti među nekim od vodećim kompanijama u BiH poput dm drogerie markt-a, Ministry of Programming, Heidelberg Cement, Klika, Mistral, Isatis, Dekonta, Lanaco i mnogi drugi…

Proces aplikacije za Nagradu za biznis lidere održivog razvoja u BiH 2023. godine je strukturiran na način da prati GRI standarde i da kompanijama koje apliciraju da “blueprint” osnovu za svoj godišnji izvještaj o stanju provedbe Ciljeva održivog razvoja na nivou kompanije. Na ovaj način, sve kompanije kroz aplikaciju imaju priliku da se približe EU standardima i budu među prvim kompanijama u BiH koje imaju godišnji izvještaj o održivom poslovanju.

Prijave su pokazale da postoje mnogobrojne inicijative privatnog sektora koje su inspiracija za sve nas, jer, dok se svijet suočava s ogromnim ekonomskim, socijalnim i ekološkim izazovima, u BiH ima fantastičnih primjera koji jesu lideri budućnosti.

Svi finalisti će biti dio kampanje UNDP-a koja će promovisati finaliste na svojim komunikacijskim kanalima, tokom promocije događaja i na društvenim mrežama! Proglašavanje dobitnika nagrada i uručivanje pehara će se desiti na svečanoj ceremoniji koja će okupiti više od 100 zvanica, predstavnika privatnog sektora, međunarodnih i lokalnih organizacija, te predstavnika javnih institucija.