EN

|

BIH

[userpro template=login login_redirect=http://zamisli2030.ba/]

Register

[userpro template=register register_redirect=http://zamisli2030.ba/]

SDG Accelerator za MSP u BiH počinje sa radom

Današnjim potpisivanjem ugovora izmedju UNDP BiH i Deloittee d.o.o. Sarajevo otvoren je proces prijava za na sudjelovanje u ekskluzivnom inovacijskom programu UNDP-a u BiH – SDG akceleratoru za male i srednje kompanije (MSP).

Cilj SDG akceleratora za male i srednje kompanije je ubrzati inovacije i rast malih i srednjih kompanija iz BiH razvijanjem novih proizvoda, usluga i poslovnih modela u skladu sa SDG-ovima. Izračunato je da oko 12 biliona USD ekonomski potencijal privatnog sektora u rješenju ostvarivanje ciljeva održivog razvoja. Konkretnije, kompanija će, uz podršku UNDP-a i vanjskih stručnjaka koji dolaze iz kompanije Deloitte, proći kroz program inovacija s ciljem da se dobre ideje identificiraju i pretvore u dobro poslovanje. Najuspješnije kompanije bit će izložene potencijalnim investitorima i partnerima koji mogu dalje podržati poslovne planove koji se temelje na SDG-ovima.

Više informacija o SDG Acceleratoru za MSP u BiH i načinu prijave kompanija za učešće možete naći na: https://zamisli2030.ba/bs/sdg-accelerator/