EN

|

BIH

[userpro template=login login_redirect=http://zamisli2030.ba/]

Register

[userpro template=register register_redirect=http://zamisli2030.ba/]

Radionica o integraciji ciljeva održivog razvoja u poslovne strategije

Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini, u saradnji s Tehnološkim Parkom Intera, organizirao je danas u Mostaru radionicu na temu Razvoj kapaciteta za integraciju ciljeva održivog razvoja u poslovne strategije.

Sudionici su učili o važnosti i poslovnim prilikama koje dolaze uz implementaciju ciljeva održivog razvoja, kao i o korištenju alata za samo–evaluaciju SDG integracije na poslovne modele.

Radionica je organizirana u okviru projekta Podrška pripreme za implementaciju ciljeva održivog razvoja i uključivanje privatnog sektora koji financira Vlada Švedske.

Fokus radionice je bio na pitanju spremnosti kompanija da se uključe u inkluzivno i održivo poslovanje. Alati koji su promovirani prate kompanije u njihovom sveobuhvatnom poslovnom putu i pomažu u napretku. Obuka bi trebala pomoći firmama da unaprijede svoje poslovne modele, podršku u okviru svoje firme i povećaju dobit.

Osim toga, učesnicima je predstavljena Nagrada za biznis lidere održivog razvoja u BiH 2020 koja promovira aktivnosti privatnog sektora u oblasti održivog razvoja u Bosni i Hercegovini.